Leveransebeskrivelse

skjul / vis

Storgata 91

Leveransebeskrivelse i pdf.

 

AREALER:
Se plantegninger for spesifisering av arealer. Sportsbod/balkonger/platt/utearealer osv er ikke medregnet i arealer (så fremst dette ikke er spesifisert). Tegninger viser BRA og ikke P-rom eller S-rom. Noe avvik på arealer må påregnes pga endring vegger, sjakter mm.

YTTERVEGGER:
Utvendig side av yttervegg rives inn til tømmeret. Ny vindsperre, luftesjikt og liggende kledning med tilnærmet lik profil som original kledning fra byggeår. Fasade vest med ett parti stående kledning. Vannbrett som skille mellom trekledning og mur. Innvendig side av yttervegg fores ut med stav 48x98mm + kryssliggende lekter 48x48mm. Isoleres 100mm + 50mm og kles med ett lag 13mm gipsplate. Yttervegg på fasade vest kles med to lag 13mm gipsplater. Fuktsperre plasseres mellom stav og utlektring. Trapperom i opprinnelig betong-/murkonstruksjon.

ETASJESKILLERE:
Etasjeskiller plan0/plan1 av originalt tømmer. Himling i sportsboder av to lag 13mm gips.
Etasjeskillere plan1/plan2 og plan2/plan3 av Masonite HB450. Spongulv 22mm, gulvgips 9mm, trinnlydsplater 36mm og parkett på alle gulv – med unntak av felles gang som har gulvbelegg og bad som er flislagt.
Lydhimling i leiligheter med to lag gips 15mm branngips som er sparklet/strimlet/malt (slett hvit himling). Lydhimling i næringsplan (plan1) med to lag gips 15mm branngips som er sparklet/strimlet/malt. Annen oppbygging på sportsboder og gulv i felles trapperom. Himling i felles trapperom malt.
Det må påregnes noen innkassinger mot himlinger som ikke fremgår av salgstegninger.

VEGGER:
Lettvegger av treverk 48x98mm med 100mm isolasjon og 13mm standard gipsplater som sparkles, strimles og males 2 strøk. Våtrom av bindingsverk, gipsplater 13mm og Wedi-membranplater for flislegging. Lyd- og brannvegger mellom leiligheter av treverk 48x98mm som dobbel vegg med to lag gipsplater 13mm på begge sider. Noen sjakter og innkassinger må påregnes (fremgår ikke av salgstegninger).

TAKVERK:
Ny takkonstruksjon:
• Taksperrer av Masonite HB400.
• Limtredrager i mønet.
• Ståldragere i etasjeskiller plan 2 og plan 3.
• Stålsøyler ned på nye fundament i kjeller.

Undertak av rupanel, Isola-undertaksduk og sløyflekter 48x73mm. Steinlekter 48x48mm og Skarpnes antikk enkelkrum teglstein som yttertekke.
Taket er isolert 400mm og dampsperre er klemt til underside taksperrer. Innvendig side av taket med to lag 15mm branngips som er sparklet og malt.
Fall mot takrenner.

VINDUER:
Leveres med 3-lags energispareglass, alle med sol- og støydempende glass. Alle vinduer med trekarm – hvitmalte innvendig og med aluminiumsbeslag utvendig. Innvendige foringer og gerikt leveres hvitmalt. Alle vinduer med fargekode NCS-S-8010-G70Y utvendig. Trapperomsvinduene i plan 2 og plan 3 med brannklassifisering EI30 og dermed uten åpningsmulighet.
Alle vinduene har i ettertid fått en ekstra sprosse montert i det øverste feltet – etter ønske fra kommunen.

DØRER:
Hvitmalte slette entredører med brann- og lydklasse B30/dB35.
Innerdører leveres som hvite profilerte lettdører med hvitmalt karm og profilert gerikt, samt skjult innfesting. Ytterdører (trapperom og kjeller) av tett type med enkel profilering.
Sportsboder med enkle dører i hønsenetting.
Systemnøkkel for ytterdør, entredør og kjellerdør med 3 stk. nøkler til hver leilighet. Dørpumper på nevnte dører.
Porttelefon med kamera (fargeskjerm i leilighet) på ytterdør felles trapperom og elektrisk sluttstykke (åpnes fra leilighet).
Generelt standard låskasser og blank vrider på dører.

GULV:
Hvitoljet satin eikeparkett i alle rom utenom våtrom (flislagt). Bad med fliser, varmekabel inkl. termostat og med lokalt fall til sluk. Gulv i sportsboder som ubehandlet betong med en grov overflate. Gulv i trapperom som opprinnelig betongoverflate (males).

TRAPP:
Trapperom beholdes originalt. Flikkes og males lys grå.

LISTVERK:
Alle gulv (unntatt sportsbod og våtrom med fliser) listes med hvitlakkert profilert gulvlist av furu. Dører og vinduer med hvitmalt profilert gerikt med synlig innfesting. Taklist som hvitlakkert profilert furulist med synlig innfesting. Sportsboder med enkel utførelse uten listverk.

MALERARBEIDER:
Alle innvendige gipsvegger og himlinger (unntatt våtrom) sparkles og males to strøk i hvit farge (slett overflate). Felles trapperom males vegger/himlinger 2 strøk i hvit og grå farge. Dører og vinduer inkl. karm og delvis foringer er generelt hvitmalt fra fabrikk.

FLISEARBEIDER:
Våtrom med WEDI-plater som er membransmurt. Lokalt fall mot sluk i dusjhjørnet. Gulv og vegger på bad med flis av type Graffiti Bianco R. 60×60. Fliser i dusjnisje av type Refin Graffiti Bianco 5×5 Mosaic. Utvendige flishjørner med list. Gulv med fliser har varmekabel i gulv.

SANITÆRE INSTALLASJONER:
Generelt ett-greps design på batterier på alle servanter, kjøkken og dusj. Kjøkkenbatteri med uttrekk og uttak for oppvaskmaskin. Tilkobling oppvaskmaskin. Lekkasjesikring kjøkken som stenger vann (plasseres i vannskap eller kjøkkenbenk).
Vann og avløp til vaskemaskin. Varmtvannstank plasseres i kjøkkenbenk, med unntak av leilighet 1 og 5 hvor bereder står på badet. Vannrør som rør-i-rør vannskadesikkert opplegg inkl. vannskap i leiligheter. Monolith sort glass sisterne med veggmontert toalett og selvdempende lokk.
Dusjvegger i utgangspunktet rette innfellbare dusjvegger. Dusjvegger vil ikke være 100% tett mot gulv. Dusjsøyle med batteri, dusjhode og garnityr.
Utvendig frostfri tappekran på sørøstlig hjørne av bygget. Brannslanger etter krav i forbindelse med brannprosjektering.

ELEKTRO INSTALLASJONER:
Generelt komplett elektrisk installasjon med skap i hver leilighet, doble stikkontakter, brytere og lysarmatur for generell belysning.
• Elko stikkontakter og brytere (pent design).
• LED spottskinne med dimmere i gang, stue, kjøkken og soverom.
• LED spotter under overskap kjøkken med dimmer, i tillegg til stikk over kjøkkenbenk.
• Standard lysbeslag bod og vaskerom som 2x9w alu/børstet stål.
• Varmekabel i gulv baderom med el-termostat (gulv med fliser).
• Varmepanel på soverom primært under vindu.
• Utvendig fasadebelysning på vegg utenfor inngangsdør, styrt av felles sensor.
El-installasjon er i hovedsak skjult installasjon.

Felles:
• Fargeskjerm for porttelefon som styrer åpning av felles ytterdør i hver leilighet.
• Felles anlegg med strømskap plasseres i felles bod i kjeller med automatsikringer osv.
• LED belysning felles trapperom som styres av sensor.
• Belysning sportsboder med standard armaturer som styres med bevegelsessensor.
• Oppvarming felles trapperom med varmepanel. Stikk felles trapperom/ganger.

KJØKKEN-, BAD OG GARDEROBEINNREDNING:
Kjøkkeninnredning fra HTH. Tegning på kjøkken kan fremlegges på forespørsel.
• Integrerte hvitevarer er medtatt av god kvalitet/kjent merkevare som oppvaskmaskin, kjøleskap, komfyr og koketopp (induksjon).
• 30mm benkeplate i laminat.
• Oppvaskbenk med nedfelt oppvaskkum av rustfritt stål.
Baderomsinnredning med to skuffer i hvit farge fra Vikingbad eller tilsvarende, med bredde på 80cm. Helstøpt servant med 1 stk. vask og speilskap med lys/stikk. Leilighet 1 leveres med innredning bredde 60cm og dusjvegger 80cm. Leilighet 5 leveres med mindre innredning fra Brødrene Dahl.
Garderobeskap leveres ikke.

VENTILASJON:
Balansert ventilasjon med varmegjenvinning i alle leiligheter. Aggregat plasseres som en egen modul over ventilator på kjøkken. Noe innkassing ved himling må påregnes i forbindelse med ventilasjon. Eget ventilasjonsanlegg i kjeller.

HEIS:
Ingen heis.

CANAL DIGITAL:
Det er inngått avtale med Canal Digital om å levere Kabel-TV og internett til alle leiligheter. Uttak for Kabel-TV på stue med tilhørende stikk. På vegne av sameiet så er det inngått avtale om 5 års bindingstid (Canal Digital).

PIPE/ILDSTED:
Ingen pipe/ildsted.

BRANNVERNUTSTYR:
Til hver leilighet leveres det ett 6 kg pulverapparat som monteres av kjøper. Felles brannvarslingsanlegg, nød- og ledelys i felles trapperom og innvendig sprinkling av leiligheter. Felles sprinklersentral for Storgata 91, Storgata 93A og Havnegata 4 er plassert i Storgata 93A. Denne står under trapper depot i plan 1.

BALKONGER/TERRASSER:
Ingen balkong.

SPORTSBODER:
Sportsboder til alle leiligheter vil være i kjelleren. Enkel kvalitet på sportsboder med dører og vegger med delvis åpning i under- og overkant. Mulighet for hengelås på dør. Det er ikke planlagt stikk i sportsboder siden forbruk vil være vanskelig å måle/fordele rettferdig. Det er originalt maleri på sørvegg innerst i kjelleren. dette maleriet havner i sportsboden til leilighet 7 og ønskes bevart.

FORRETNINGSFØRSEL:
Det er på vegne av sameiet inngått avtale med BoNord om forretningsførsel. Dette medfører at dem sender ut faktura på felleskostnader.

SAMEIET:
Det utarbeides standard vedtekter til sameiet vedrørende bruk av uteareal og fordeling av fellesutgifter som forsikring osv. Disse kan eventuelt endres eller utvides etter kjøp av leiligheter når sameiet blir stiftet. I forbindelse med utbygging av bakgård må det påregnes reseksjonering som kjøpere med sine panthavere er forpliktet til å samtykke til.

TEKNISK FORSKRIFT:
Arbeidet følger nyeste teknisk forskrift TEK10, med følgende unntak:
• Størrelse på sportsboder tilhørende leilighet 1 og 5.
• Opptrinn/inntrinn i trapperom.
• Snusirkel.
• Heis.

VASKING:
Det ryddes innvendig og utvendig for byggavfall. Innvendig foretas enkel byggvask før overlevering og ettervask av leiligheter og fellesareal må påregnes utført av kjøpere i forbindelse med innflytting.

TAKHØYDER:
Leiligheter er planlagt med takhøyde på ca. 260cm. Takhøyde kan avvike fra dette i hele eller deler av leiligheten uten at dette kompenseres og det må i tillegg påregnes lokale nedforinger og innkassinger. Takhøyde under hems på leilighet 6 er planlagt med høyde 250cm. Takhøyde under hems på leilighet 7 er planlagt med høyde 240cm.

UTEAREAL:
Ingen parkering følger leiligheter. Nye låsbare postkasser som monteres i bakgård.
Midlertidige søppeldunker plasseres i smuget mellom Storgata 91 og 93A. Når Storgata 104-108 står ferdigstilt med søppelsug vil også Storgata 91 og 93A ha tilgang til denne avfallsløsning.
Ingen lekeplass. Nummerskilt ved inngang. Opprettes sykkelparkering i bakgården. Utbyggingsrett i bakgård til selger. Flaggstang monteres på fasade vest av bygget. Sentrisk plassert mellom vindu leilighet 4 og vindu leilighet 3. Betjenes fra disse vinduene. Næring i plan 1 har retten til å benytte gateareal for uteservering.
Sameiet er ansvarlig for gatevarme i fortauet på fasade vest.

ENERGIMERKING:
Leilighetene kvalifiserer i hovedsak til energimerke C etter foreløpige beregninger.

TOLERANSER:
Utførelse av nye vegger etter toleransekrav i NS 3420, siste revidering (utgave 3) og byggforsk 520.008. Utførelsen etter ”normal” toleranse etter standarden. Eventuelle målinger av toleranse skal utføres når boligen er ny og før møblering. Det gjøres spesielt oppmerksom på at tre er et levende materiale som påvirkes av temperatur og fuktighet, noe som kan medføre enkelte sprekkdannelser det første året (typisk i hjørner), uten at dette er en reklamasjon. Typisk så vil det mest sannsynlig sprekke opp noe mellom betongvegger og en gipshimling siden dette er to forskjellige materialer (noe som ikke er en reklamasjon) og for å unngå dette så burde det helst listes i overgangen.

ENDRINGER:
Ingen mulighet for endringer.

GENERELT:
Ferdigstillelse av prosjektet er beregnet til juli 2017. Leiligheter selges via Avhendingsloven. Ingen mulighet for utvendig solskjerming. Utbygger og totalentreprenør forholder seg retten til å foreta forandringer i materialvalg, valg av leverandører og konstruksjon, forutsatt at opprinnelig funksjon og kvalitet overholdes. Det må påregnes mindre endringer i forhold til tegninger som er utarbeidet i forbindelse med salg. Ved overlevering så leveres det minnepenn med FDV som viser produkter som er benyttet i forbindelse med prosjektet.

SÆRSKILT AVTALE NÆRING PLAN 1:
I forbindelse med salg av næringslokalet i første etasje er det avtalt at lokalene ikke kan benyttes til sjenerende/støyende virksomhet i form av diskotek el. Begrensningen kan tinglyses som en heftelse på næringsseksjonen. Nåværende bruk er frisørsalong og eier av denne seksjonen er selv ansvarlig for offentlige godkjenninger og innredning/bruk. Næringsseksjon (seksjon nr. 1) har bruksrett til areal/passasjen mellom Storgata 91 (200/1545) og 93A (200/1547). Dette eksempelvis til bruk for søppelhåndtering, i hvertfall midlertidig til det er etablert annen alternativ felles søppelløsning. Bruksretten skal imidlertid ikke være eksklusive, slik at arealet/passasjen også kan benyttes som atkomstareal for resten av bygget, samt for fremtidig nybygg i bakgården. Det er forutsatt at evt. løsning for søppelhåndtering på arealet ikke kommer i konflikt med brannhensyn. Bruksretten innebærer heller ingen rett til å bebygge arealet, kun til å benytte det slik det er.

Utbygger: Total Prosjekt AS
Totalentreprenør: TotalRenovering as

Tromsø 26.06.2017

Thomas Olsen
Prosjektleder
TotalRenovering as